Lielo Šveices ganu suņu - dubultbosu - metiena plānošanas, gaidīšanas un audzēšanas laiks. Tik skaists, bet tik īss!

ceturtdiena, 2016. gada 19. maijs

VĀRDIŅSVĒTKI "EL"

Grūti bija izlemt kādu jēgu piešķirt šī metiena vārdiem, kādu stāstu piesaistīt, kādas paralēles un hipotenūzas novilkt. Tā kā metiena tētis ciltsraxtu vārdā ir Bosstons, radās doma par vietvārdiem vispirms Bosses dzimtenē Amerikā, tad vēl plašāk un vēl... 

Jāsaka, ka vārdi ir "atnākuši" jau kādu laiku iepriekš, bet kaut kā likās, ka vēl nav īstais brīdis un vēl par kaut ko šaubas... Vienu dienu sāku domāt, ka vārdā obligāti vajag burtu "R", tad atkal pārdomāju, nu, nav ko iegrimt pieņēmumos, ka tā ir pareizi...un, vispār, kas tad var pateikt kā ir pareizi!??!?! Tikai mūsu iekšējā balss, kuru lielā pasaules kārtība mums visu laiku uzspiež pieklusināt un mēs to vairs nemākam sadzirdēt :)))  Tomēr ir skaidrs, ka šaubas bijušas liekas un šie būs īstie! 


EL CERRITO DOUBLE SOLMEBOS

Ms. White Gold jeb Princese Zeltīte

El Cerrito ir neliela pilsēta Kalifornijā, kur pilsētas pr tiek likts uzsvars uz zaļu un aktīvu dzīvesveidu. 
El Cerrito vēsturē ir fakts par vienu no manām favorītgrupām Metallica! Klifs Bērtons piekritis pievienoties grupai tikai tad, ja viņi atbrauks un padzīvos El Cerrito. Te tapušas arī grupas dziesmas Ride the Lightning un Master of Puppets :))
Kalni, kanjoni, meži, brīvība un roks!!! Kombinācija tieši zelta meitenei!



Spāniski elcerrito  - mazais kalns. Mums, savukārt, ir sakāmvārds - mazs cinītis gāž lielu vezumu - kāpēc gan lai Princese Zeltīte to nepierādītu dzīvē!  Esmu pārliecināta, ka viņa to ne tikai var, bet arī IZDARĪS! Mēs par viņu noteikti daudz dzirdēsim, priecāsimies un leposimies!



EL MUNDO DOUBLE SOLMEBOS

Mr. Blue jeb Kanclers

Protams, ar Kancleru jau nekas nav vienkārši! Sākotnēji, kad atradu vārdu El Mundo, biju 100% pārliecināta, ka tā ir pilsēta Spānijā:) un vieglu roku ierakstīju to vārdu listē. Tagad vairs nevaru atrast tādu reālu pilsētu! Atrodu Spānijā populāru dienas laiksrakstu El Mundo, datorspēli bērniem, kur ir pūķu pilsēta El Mundo, daudzas izklaides vietas sākot no sporta bāriem un beidzot ar superexkluzīviem restorāniem... 
Kanclers ar mani izspēlējis kārtējo jociņu, bet mainīt neko negribu, jo vārds ir izvēlēts, pareizāk sakot, ieraugot šo vārdu, man uzreiz bija skaidrs, ka tas ir kā radīts Kancleram! Un laikam jau viss ir pareizi, jo, ja Kanclers būtu homo sapiens, viņam neprātīgi piestāvētu bezrūpīgs smaids, mazliet nojaušami bārdas rugāji, Ferrari, krokodilādas kurpes un slavenas dzimtas zīmoggredzens uz mazā pirkstiņa:))  




Tulkojumā no spāņu valodas elmundo - pasaule... un, kurš gan teiks NĒ?!?! Visa pasaule ir Kancleram ķepā un ļoti ceru, ka savai ģimenei drīz arī viņš būs VISA PASAULE!!!


EL NIDO DOUBLE SOLMEBOS

Ms. Red jeb Punktiņa

El Nido ir neliela savrupa sala Filipīnās. Pārsteidzoši man šķiet, ka salas kaļkakmens klintīs ligzdo bezdelīgu radinieces salangānas, kuru ligzdas ir smalkāko gardēžu iekārojams produkts! Te arī salas spāniskais nosaukums – el nido - ligzda.
Vēsture stāsta, ka salas senatnīgais skaistums ilgi bija paslēpts pasaulei, līdz kuģa katastrofā cietuši jūrnieki, naktī nokļuvuši uz sauszemes un no rīta ieraudzījuši pārsteidzošu ainavu - tumšas klintis, kuru smailes stiepjas pret debesīm, zaļu mežu, baltu smilšu pludmali un zilas lagūnas.




Arī Punktiņa joprojām ir liels noslēpums! Īsts hameleons! 
Mans pelēkais kardinālsPK J  Ja Amerikas NBA zvaigzne ir latvietis KP (kei pī), tad kāpēc gan Latvijas ŠKSK nevarētu būt amerikāņa meita PK (pī kei)!



EL DORADO DOUBLE SOLMEBOS

Mr. Green jeb Ķeizarkronis

El Dorado ir kā metafora vietai, kur ir liela bagātība un veiksme, un visi ir laimīgi, vienā vārdā - paradīze! Ja dosieties meklēt El Dorado, tad ar tiešo reisu uz Kolumbiju! 

Leģenda vēsta, ka indiāņu virsaitis Zipa, klāts ar zelta putekļiem, no ceremoniju plosta Laguna de Guatavita ezerā meta zeltu un smaragdus kā ziedojumus ezera dievam un pēc tam pats peldējās ezerā, lai iegūtu dievišķo spēku. Droši vien, konkistadoriem, izdzirdot, ka viens apzeltīts tumsonis, pie tam, būdams pie pilna saprāta, ezerā slīcina dārgakmeņus, šaubas par zelta zemes - el dorado eksistenci izgaisa kā rīta migla un mītiskais, skaisti zaļganās nokrāsas un perfekti apaļās formas ezers šo leģendu tikai paspilgtināja. Izrādās, ka Zipa dārgakmeņus ezerā nemētāja garlaicības mākts, jo ezers izveidojies vietā, kur nokritis meteorīts un indiāņiem tā bija svētvieta. 
Ķeizarkronim ar viņa raksturu un, domāju, ka arī ar misiju dzīvē, vārds El Dorado ir īstais! Viņš būs brīnišķīgs draugs un kompanjons un savējiem ap sevi radīs īstu eldorado!



























Nu, ko, vārdiņdošana ir notikusi!

Kucēniem un arī visiem mums novēlu, lai izdodas plašajā elmundo katram atrast savu eldorado un elcerito pakājē "novīt"stipru elnido, un būt ĻOTI LAIMĪGIEM!!!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru